г. Днепр, ул. Генерала Захарченко 1

Як правильно перевозити металобрухт

перевезення ломаТранспортування брухту є складним завданням вимагає знань та технічного забезпечення. Завжди необхідні документи на перевезення металобрухту, що підтверджують його походження і безпеку вантажу. Завжди доступна можливість найму автомобіля «на стороні». Альтернативою є використання власної машини. Подібна діяльність допускається з застереженнями, але краще здати металобрухт з вивезенням. Це безпечніше, водій знає кращий маршрут, у професіоналів є додаткове обладнання для навантаження і транспортування будь-яких типів брухту.

Транспорт, яким перевозять металобрухт

Найпопулярніші види транспорту для перевезення брухту кольорового та чорного металу:

  • автомобілі. Перевезення металобрухту автотранспортом найбільш поширене в Україні завдяки широкій мережі доріг, можливості потрапити у важкодоступні райони. Машинами вивозиться лом з приватних об’єктів, промислових підприємств та інших територій. На автомобілі припадає близько 90 відсотків усіх перевезень металобрухту від точки збору до місця сортування;
  • поїзди. Перевезення брухту металу залізницею найчастіше використовується для доставки до місць переробки. Заводи, які беруть металобрухт, виконують переплавку, після чого свіжий прокат буде також перевозитися ж/д шляхами. Лом вагонів, поїздів, рейок також перевозиться аналогічним транспортом завдяки безпосередній близькості до відповідної інфраструктури;
  • водні суду. В межах України даний вид транспорту не є популярним через незручності перевезення по річках. При цьому морські перевезення цілком використовуються для експорту за кордон. Зручне розташування портів дозволяє поставляти брухт з вигодою.

Перевезення брухту чорних металів може проводитися як фізичними, так і юридичними особами. Обмеження залежать від типу брухту, обсягів, походження вантажу.

Які документи потрібні для перевезення металобрухту в Україні

перевезення лома на поїздахЩоб можна було перевозити лом в великих обсягах, необхідно дотримуватися вимог, що прописані в законодавстві. Актуальні правила перевезення металобрухту в Україні передбачають наявність наступних документів:

  • шляховий лист. У ньому розписуються всі відомості про вантаж, маршруті;
  • транспортна накладна. Документ потрібен в трьох примірниках для кожної партії вантажу і автомобіля. Оформленням займається сторона, яка відряджає;
  • посвідчення про вибухобезпеку вантажу. Тут вказується одержувач брухту, вид відходів, вага, номер автомобіля та накладної. Підписом відповідального представника підтверджується безпека вантажу.

Даний перелік документів обов’язковий для перевезення транспортною компанією. Перевезення металобрухту фізичною особою або юридичною особою потребують наявності копій документів, що підтверджують право власності на вантаж. Без них пункт прийому брухту з ліцензією відмовиться від співпраці. Особливо це стосується тих випадків, коли необхідно передати на вторсировину старі автомобілі, промислові верстати, інші великі конструкції.

Складнощі, що виникають при транспортуванні брухту металу

вивіз металоломуІснує кілька моментів, пов’язаних з ризиком при перевезенні металобрухту. Необхідно врахувати все заздалегідь, щоб виключити затримки при доставці:

  • завантаження. При необхідності перевезти великий обсяг брухту в принципі неможливо завантажити все руками. У більшості ситуацій можна обійтися пухтовозами з міні-кранами та маніпуляторами, а при демонтажі великих об’єктів знадобляться великі вантажівки, грейферні або магнітні захвати;
  • забруднення навколишнього середовища ломом. Аналогічно засмічується метал при перевезенні та зберіганні у відкритому кузові та без критої площі на пункті прийому;
  • негабаритний брухт. Щоб отримати вигоду від подібних відходів металу, слід виконати попередню порізку на місці демонтажу об’єкта. Це полегшить перевезення, збільшить прибуток.

Окремо виділяється проблема контролю якості. Тільки офіційно зареєстровані пункти прийому мають все необхідне обладнання для дозиметричного контролю, чистоти сплавів. Перевезення брухту кольорових і чорних металів повинне виконуватися з ретельним плануванням маршруту, де не буде тряски, різких підйомів і спусків.

Правила та штрафи за перевезення металобрухту

При відсутності документації та виявленні цього факту передбачений штраф за перевезення металобрухту. Щоб виключити подібний результат, звертайтеся до фахівців компанії Priem Loma в Дніпрі. Переваги залучення їх до роботи:

  • наявність ліцензій на виконання демонтажу об’єктів будь-якої складності;
  • використання сучасного обладнання для навантаження;
  • власний автопарк для перевезення;
  • відповідальне оформлення документації на всі партії брухту.

При зверненні до нашої компанії демонтаж металобрухту пройде безпечно. Виключені будь-які порушення, затримки з вивозом.

Оставить заявку на вывоз

Еще статьи

Call Now Button