г. Днепр, ул. Генерала Захарченко 1

Коли подорожчає металобрухт в Україні

Люди, які займаються здачею брухту постійно, цікавляться, яким буде прогноз цін на металобрухт в 2021 році. Металобрухт завжди був ліквідним товаром, який популярний у скупників, завдяки можливості його подальшої переплавки, використання з іншою метою після зазначеної процедури. У 2020 році ситуація з закриттям кордонів помітно загальмувала виробництво металопрокату – особливо це торкнулося Індії, Китаю та інших країн з розвиненою металургією. В результаті прийом брухту металу почав приносити більший прибуток в зв’язку з відсутністю можливості без перебоїв отримувати «свіжу» руду.

Дана стаття допоможе розібратися всім, хто цікавиться в зборі та здачі металевих відходів. Ви дізнаєтеся, які чинники можуть вплинути на вартість кілограма брухту, коли подорожчає металобрухт в Україні, куди варто здавати його при появі відповідної потреби. Клієнт легального пункту прийому брухту отримає вигідні умови співпраці і гарантовану винагороду незалежно від типу відходів.

Що впливає на вартість металобрухту?

Ціна на металобрухт в Україні залежить від декількох факторів. Перше – сезонні зміни закупівельної вартості. Влітку рекомендується займатися збором брухту і його скупкою, а з приходом осені і подальшого похолодання ціна стрімко зростає. Різниця між літньої і зимової вартістю може досягати 20-50%. Можуть вплинути на ціну брухту такі аспекти:

  • курс валют. При зниженні гривні щодо долара і євро можна спостерігати підвищення вартості брухту;
  • витрати на транспортування. Особливо помітно при міжнародній торгівлі. Враховується тип транспорту (залізничний, автомобільний або водний), мито, складова 58 євро за тонну;
  • ситуація на внутрішньому ринку. При збільшенні експорту слід очікувати і підвищення цін. В Україні може спостерігатися дефіцит, що і провокує зростання вартості;
  • наявність на складах. Лом купують підприємства, що займаються переробкою. Вони пропонують максимальну вартість при закупівлі. Якщо цікавить, коли подорожчає лом міді або іншого сплаву, слід спостерігати за активністю переробних комбінатів. У разі активного ведення закупівель лом буде дорожчати, а при накопиченні запасів метал почне дешевшати;
  • пандемія Covid-19. Вона також внесла свій внесок у зниження активності всіх, хто займається збором і прийомом. Чи буде подорожчання металобрухту з цієї ж причини взимку? Швидше за все, вартість збільшиться в межах, властивих сезону;
  • кількість вантажу. У разі здачі великого обсягу металобрухту можна виручити велику суму. При цьому головна перевага роботи з брухтом полягає в тому, що при досягненні позначки в кілька тонн вартість одного кілограма не стає менше. Лом навпаки дорожчає.

Не можна забувати про те, наскільки відповідає сплав актуальному стандарту. Якість і типи сировини прописані в ДСТУ. У разі перевищення допустимої концентрації домішок вартість одного кілограма брухту вийде нижчою за очікувану. Тому при необхідності здати метал рекомендується провести очистку та вилучення пластикових, гумових та інших неметалевих елементів.

Прогноз цін на металобрухт в 2021 в Україні

Можна зробити прогноз цін на брухт чорних металів вже зараз. При відсутності значного обвалу курсу гривні вартість металобрухту збільшиться до зими на величину, зазначену вище. Також циклічність буде дотримана при відсутності екстраординарних подій (наприклад, збої в роботі великих металургійних підприємств в Україні або за межами країни). Це найвірогідніший варіант для тих, хто очікує підвищення цін:

  • збирачі брухту можуть зберегти у себе відходи металу при можливості;
  • слід дочекатися листопада-грудня, коли збільшиться вартості;
  • продати за вищою ставкою те, що є в запасі.

Чи буде подорожчання металобрухту початку вересня? Цього не варто очікувати – максимум можна спостерігати незначні коливання. Вони не пов’язані зі зміною пори року.

Чи буде дорожчати металобрухт в Дніпрі?

При виникненні потреби здати кольоровий метал рекомендується звертатися в компанію «Priem Loma». переваги співпраці:

  • справедлива оцінка відповідно до ринкової вартості кілограма металу;
  • наявність обладнання, транспорту для правильного транспортування;
  • кваліфікований персонал, здатний вирішити будь-які завдання з демонтажу металоконструкцій.

На об’єкт приїде фахівець, який огляне всі конструкції. Це дозволить прийняти рішення про вибір інструментів і транспорту для перевезення на зберігання і переробку. Чи буде дорожчати металобрухт в 2021 році в Дніпрі? Події будуть повністю відповідати тому, що буде по всій решті території України. Аномальне подорожчання можливе лише при нештатної ситуації.

Оставить заявку на вывоз

Еще статьи

Call Now Button